Kestaneli Yaş Pasta

Kestaneli Yaş Pasta















Malzemeler:
Pandispanya hamuru
1 su bardağı kestane şekeri
2 paket kremşanti
1.5 su bardağı süt
250 gr kestane
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tozşeker
Toz antepfıstığı
Hazırlanışı:
Pandispanya hamurunu hazırladım. Yağlı kağıt serili baton pasta kalıbına aktardım 180 derecede ayarlı fırınımda pişirdim. Enine 3 eşit parçaya böldüm. Kremşantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırptım. Keklerin arasına kremşanti sürüp küçük parçalara ayrılmış kestane şekerlerini serpiştirdim. Baton şeklindeki pastayı 5′e böldüm dikkat edin acele etmeyiniz.
Her bir parçanın üzerini ve kenarlarını kremşanti ile kapladım. Kestaneyi haşlayıp kabuğunu soyun, iri parçalara ayırıp su ve şeker ile 10 dakika pişirip suyunu süzün. Bunu pastanın kenarlarına yapıştırın Üzerini kestane şekeri ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek ve Pasta Tarifleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes