Havuçlu Kek







Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek ve Pasta Tarifleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes