SUCUKLU PİZZA

SUCUKLU PİZZA














Malzemeler 
1 kangal sucuk
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 fincan zeytinyağı


Yemeğin Tarifi   
Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın. İçerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandırdığınız mayayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.

Mayalanma işi bitince yumurtadan bıyük parçalar koparıp, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Üzerine zeytinyağı sürün. Açtığınız hamur üzerine halka halka doğranmış sucukları dizin.

Ufak doğradığınız domatesi, biberi serpiştirin. Kaşar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yağlanmış tepsiye koyup yarım saat kadar dinlendirin. Sonra fırında pişirip sıcak olarak servise sunun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek ve Pasta Tarifleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes