Malzemeler:
1 paket margarin (250 gr)
2 su bardağı un
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
Üzeri için: Tarçın
Yapılışı:
1- 2,5 su bardağı suyu kaynatın. Orta boy teflon bir tencerenin içinde 1 paket margarini eritin.
2- Eriyen margarine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar tahta kaşıkla kavurun.
3- Kokusu çıkan una şekeri ve cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Un tamamen toparlanınca kaynattığınız suyu ekleyip 2-3 dakika daha hızlıca karıştırın.
4- Helva tencereden tamamen kurtulup toplanınca ocağın altını söndürün ve üzerine bir bez örterek tencerenin kapağını kapatın.
5- 15 dakika kadar demlenen helvayı istediğiniz gibi şekillendirerek servis yapın.
2- Eriyen margarine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar tahta kaşıkla kavurun.
3- Kokusu çıkan una şekeri ve cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Un tamamen toparlanınca kaynattığınız suyu ekleyip 2-3 dakika daha hızlıca karıştırın.
4- Helva tencereden tamamen kurtulup toplanınca ocağın altını söndürün ve üzerine bir bez örterek tencerenin kapağını kapatın.
5- 15 dakika kadar demlenen helvayı istediğiniz gibi şekillendirerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder