Kupta Muhallebili Kadayıf














Malzemeler:
200 gr tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
toz antepfıstığı
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
5 yemek kaşığı pirinç unu
Servis için kup başına 1 top Carte d’Or Classic Limon, Karadut, Vanilya
Yapılışı:
1- Kadayıfı dondurucuya alıp sertleşmesini sağlayın ve elinizle kırın. İsterseniz keskin bir bıçak yardımıyla da doğrayabilirsiniz.
2- Tereyağını teflon bir tencereye alın. Üzerine kırık kadayıfları ilave edip orta ateşte renk alıncaya kadar kavurun, antepfıstığını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
3- Tüm muhallebi malzemesini tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
4- Kenara aldığınız kadayıfların yarısını kuplara paylaştırın ve üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi eşit şekilde paylaştırın.
5- Kalan kadayıfları eşit şekilde muhallebilerin üzerine serpiştirin. Tatlıyı oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgahta oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat kadar buzdolabından dinlendirin.
6- Dondurma ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek ve Pasta Tarifleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes