Ev Yapımı Kayısılı&Şeftalili Dondurma

Ev Yapımı Kayısılı&Şeftalili Dondurma


















Malzemeler:
250 gr şeftali & kayısı püresi (taze meyveler kullanarak oranı istediğiniz gibi ayarlayın)
75 gr toz şeker
3 adet yumurta sarısı
250 ml süt
120 ml krema
6 adet kuru kayısı
Yapılışı:
1- Kayısı ve şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin.
2- Krema ve sütü sos tenceresine alıp kısık ateşte karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
3- Yumurta sarılarını ve toz şekeri mikserde beyazlaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız sütlü karışımı azar azar bu karışıma karıştırarak ekleyin. (azar azar eklememizin sebebi yumurta sarılarının bir anda pişip topaklanmasını istemememiz)
4- Süt ile karıştırdığımız çırpılmış yumurta sarılarını tekrar sos tenceresine alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
5- Ocaktan aldığınız karışıma şeftali & kayısı püresini ekleyip iyice çırpın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
6- Karışım soğurken kuru kayısıları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve kenara alın.
7- Dondurma makinenizi çalıştırın. Oda sıcaklığına gelen kayısılı şeftalili karışımı içine aktarıp 20 dakika kadar kıvam almasını bekleyin.
8- Kıvam alan dondurmanıza kuru kayısı parçalarını ekleyip 5 dakika daha karıştırın.
9- Çikolatalı sos ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek ve Pasta Tarifleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes