Dondurmalı Fındıkpare

Dondurmalı Fındıkpare














Malzemeler:
Yarım paket margarin (125 gr)
1 Litre süt
1 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için: tarçın ve file badem
Dilim başına: 1 top Carte d’Or Classic Antep fıstık Bitter Çikolata Karamel Parçalı Kaymak
Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede margarini eritin. Eriyen margarinin üzerine unu ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaştırmadan kokusu çıkana kadar kavurun.
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın.
3- Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle daha koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 1-2 dakika daha yüksek devirde karıştırın ve borcama dökün.
5- Tatlı soğuyunca tarçın ve file badem ile süsleyin.
6- 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyin ve dilim başına 1 top dondurma ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek ve Pasta Tarifleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes